Rugaciuni Arhanghelul Mihail

Rugaciuni Arh. Mihail

Rugaciune 1

Arhanghelul Mihail. Iti multumim pentru protectia si grija pe care ni le acorzi clipa de clipa. Pentru lumina pe care ne-o daruiesti, pentru calauzile si credinta. Te rugam san e ajuti sis a indepartam teama si pulsiunile negative sis a descoperim lumina din noi insina. Sa ne indrumi in toate situatiile astfel incat gandurile, faptele si trairile noastre sa fie in armonie cu legile divine si planul divin. Fii alaturi de noi, protectorul nostrum, ajuta-ne sa discernem binele de rau si lumineaza-ne drumul ca sa-l putem implini pe calea Adevarului, a Iubirii si a Pacii.

Rugaciune 2

“Sfinte și mare Arhanghele al lui Dumnezeu, Mihaile, care cel dintâi în­tre îngeri stai dinaintea Treimii celei negrăite, sprijinul și păzitorul neamu­lui omenesc, care ai zdrobit în Ceruri cu oștile tale capul prea-trufașului dia­vol și rușinezi pururea pe pământ răutatea și viclenia lui, la tine alergăm cu cre­dință și ne rugăm ție cu dragoste: fii pavăza nestricată și coif tare Sfintei Bi­serici și neamului nostru dreptcredincios, păzindu-ne cu spada ta purtătoare de fulgere de toți vrăjmașii văzuți și ne­văzuți.

Nu ne lăsa pe noi, o, Arhanghele al lui Dumnezeu, fără ajutorul și ocrotirea ta, pe cei ce lăudam astăzi sfântul tău nume. Iată că, deși mult gresiți suntem, nu voim să pierim întru fărădelegile noastre, ci să ne întoarcem la Domnul, ca să ne călăuzească spre lucruri bune.

Luminează mințile noastre cu lumina feței lui Dumnezeu, care strălucește tot­deauna pe fruntea ta ca un fulger la arătare, ca să putem pricepe care este voia lui Dumnezeu, bună și desăvârșită, în ceea ce ne privește, și să cunoaștem toate câte se cuvine nouă să le facem și câte să le trecem cu vederea și să le părăsim.

Pagina principala.